Gå til hjemmesiden

Campingpladser i Loiredalen i Frankrig

Campingpladser i Loiredalen er beliggende langs en af Europas smukkeste floder – Loire. Flodlandskabet er smukt og indbyder til vandreture eller cykelture gennem den uberørte natur og de velholdte seværdigheder. Loiredalen er berømt for sine mange slotte. Bo på en campingplads i Loire og nyd en baguette i den ene hånd og et gals vin i den anden og I vil føle jer som kongelige, selvom I ikke ejer jeres eget slot!

Læs videre

Campingplads i Loiredalen: Camping ved en smuk flot

De fine campingpladser langs Loire garanterer dig en fantastisk ferie. Den imponerende Loire, flot flod med et voldsomt temperament, strømmer forbi vindmarker og gennem grønne bølgende bakker, som mennesker ikke har ødelagt. Det er næppe overraskende at den 260 km lange strækning lands Loire er blevet erklæret bevaringsværdigt og er derfor på UNESCO ´s liste over verdens kulturarv.

I Loire regionen kan du campere i eget telt eller egen campingvogn, men på nogle campingpladser i Loire kan du også leje en mobil home eller hytte. For familier med børn kan vi oplyser, at de fleste campingpladser i dette område har deres egen pool og legeplads.

Seværdigheder i Loiredalen

Der vil være en masse at se og opleve i nærheden af din campingplads: Loiredalen er kendt for sin overflod af kulturelle seværdigheder.

  • Slotte i Loire
    Chambord med sine svimlende 440 værelser, er absolut et besøg værd. Et andet virkeligt fremragende slot er Chenonceau, som er bygget ved bredden af floden Cher. Man løber ikke tør for udflugtsmuligheder lige med det samme, da der er ikke mindre end 140 renæssance slotte i området!
  • Vandring og cykling
    Tæt på en campingplads i Loire, er der altid nogle finde vandre- og cykelruter, der bør opleves. Loire-dalen har en meget populær cykel rute; La Loire à Vélo, som på et højdepunkt på turen vil føre dig gennem Loire-Anjo-Touraine naturpark og andre smukke steder i regionen.
  • Byture til Orléans og Blois
    Blois er, hvor Frankrigs mest magtfulde konger holdt hof. Her er et magisk miljø og den gamle bymidte har endda hemmelige små steder, der skal opdages! Orléans er en anden lokal by fyldt med kunst og kulturarv. F.eks. den fortryllende gotiske katedral, Sainte-Croix og blomsterparken La Source.

Efter en dag fyldt med gode oplevelser og indtryk er det godt at kunne slappe af på din campingplads langs Loire. Det kan man f.eks. gøre ved at nyde de berømte lokale vine, som f.eks. Pouilly-Fumé eller Sancerre. Disse vine samt nogle kulinariske anretninger vil gøre din ferie i Loire ret festlig!