Gå til hjemmesiden

Camper i Midtfrankrig

Vil du gerne erfare livet ude på landet i Frankrig, så er det en god ide at tage på campingferie på en af de mange campingpladser i Midtfrankrig. Disse pragtfulde, velholdte campingpladser ligger ofte midt i naturen. I det overvejende bakkeagtige landskab er der både skove, floder, søer, enge og selv vulkaner (Puy-de-Dôme). Slottene, landejendommene, gårdene og landsbyerne med massevis af rig historie vidner alle pragtfuldt om Frankrigs fornemme fortid. Kom til dig selv igen og nyd det smukke Midtfrankrig.

Lees meer

Camper i Midtfrankrig: Fred og ro, nok af plads og vilde vulkaner

Midtfrankrigs departementer og regioner er stadig ikke særlig velkendte blandt de fleste turister, men er skønne steder at komme til sig selv igen. Limousin, Auvergne og den nordlige del af Midi-Pyrénées byder på unikke ervaringer og er fuld af landlig skønhed, historie og kultur. Det er derfor også af mange grunde værd at holde ferie ude på landet i denne tyndt befolkede del af Frankrig.

Tænker man på Limousin, tænker man på køer. Hvor du end kigger hen på disse pragtfulde, grønne enge, så vil du se køer stå og græsser. De drikker vand ud af de mange floder og søerne, som egnen har så mange af. Skovområderne på campingpladsen og i omgivelserne, byder på dejlig skygge. Det kan også anbefales at tage på en bytur til Limoges eller aflægge grotterne samt områdets slotte et eventyrligt besøg.

Midi-Pyrénées er en region med mange interessante departementer. To af disse er Aveyron og Lot. I disse pragtfulde omgivelserne ligger der slotte og landhuse i vilde naturlandskaber. Pareloup søen, en gigantisk feriesø, er et sandt paradis for folk, der holder af vandsport. Udforsk regionen på mountainbike eller i bil.

I Auvergne oplever du et betagende landskab. I denne grønne oase ligger der barske borge og landlige landsbyer. Clermont-Ferrand er en af regionens større byer og er helt bestemt et besøg værd. Departementet Puy-de-Dôme er unik i Frankrig og har spektakulære vulkaner. Den store vulkan, der bærer det samme navn som departementet, er næsten 2000 meter høj og byder en på en fantastisk udsigt ud over den storslåede, grønne dal. Er du fascineret af vulkaner? Tag da på en tur til temaparken Vulcania.

På campingpladsen

Du og din familie vil ikke mangle noget som helst på en campingplads i Midtfrankrig. Det venlige personale står klar til at sørge for, at I får en super ferie. Mange campingpladser har swimmingpools, der er skønt at slappe dejligt af i. Der er næsten altid et stort udvalg af faciliteter (såsom tennisbane, jeu de boulesbane, sauna, underholdningsrum), og underholdningen bliver ofte tilbudt på flere sprog.

På mange campingpladser bliver der også organiseret ekskursioner, såsom hesteridning, kanoture, fisketure eller huleforskning. Er man til fred og ro og privatliv, så er en lille campingplads en god ide. Men hvad enten du føler dig mest hjemme i et telt eller ønsker at nyde luksussen i en SunLodge eller en campingvogn, så kan du finder det, du søger, på en af campingpladserne i Midtfrankrig.

Historiske omgivelser

Din standplads i Midtfrankrig ligger ofte ikke langt fra pragtfulde bygninger. Regioner såsom Euvergne eller Limousin er kendt for deres kongelige fortid. Sporene af denne fortid kan ses den dag i dag: Slotte, paladser, kirker, landhuse og gårde i forskellige størrelser.

  • Castelnaud slottet
    Gå gennem den historiske landsby op til slottet. Når du ankommer ved de yderste mure, har du en fantastisk udsigt ud over Dordognedalen. Inden for murene er der udstillet alle mulige slags våben og rustninger. Tip: En kanotur på floden Lot giver dig en unik udsigt til slottet.
  • Abdijkerk van Sainte-Valérie
    Denne smukke klosterkirke ligger i den lille by Chambon-Sur-Voueize. Dette vidunderlige bygningsværk med det firkantede klokketårn stammer fra det 9. århundrede. Her findes der mange specielle relikvier. Det er en af Limousins vigtigste romanske bygninger.
  • Lad dig informere på campingpladser angående interessante udflugter. De ved ofte bedst, hvad der er allermest spændende at se og opleve i området. Kom og erfar selv den pragtfulde natur og kultur, som Midtfrankrig har at byde på.