Gå til hjemmesiden

Camper i Nordspanien

Den fantastiske kystline, de viltre bjergområder på grænsen med Frankrig (Pyrenæerne) og det grønne indland, der er fuldt af skovrige bakker, gør Nordspanien til en sand naturoase. I de fladere områder kan du nyde at cykle og tage på vandreture. Vil du virkelig have en afslappet ferie? Erfar absolut fred og ro i en af de mange små dejlige landsbyer. Du kan også lade dig underholde i de pragfulde byer som bl.a. Bilbao, Zaragoza og Barcelona. På campingpladserne i de populære område såsom Cantabria og Catalonien vil du ikke mange noget som helst. Hvad du end godt kan lide, en ferie i Nordspanien er altid en god ide!

Lees meer

Forskellige regioner

Nordspanien består ud af syv regioner: Galicien, Asturien, Cantabria, Baskerland, Navarra, Aragón og Catalonien. Disse har hver deres egen stemning og også deres landskab er forskellige fra hinanden. Galicien er en egn med mange historiske steder (såsom Santiago de Compostella). Kysten består af stejle klipper, lange sandstrande og pragfulde, gemte bugter.

Cantabrien er derimod kendt for sine præhistoriske grotter og havnebyen Santander. Og tænker man på Catalonien, tænker man naturligvis på Barcelona. Denne internationale by er måske ’mindre Spansk’ end andre byer, men er og bliver en fantastisk feriedestination for folk i alle aldre.

Pyrenæerne

De spanske Pyrenæer, på grænsen med Frankrig, løber fra øst mod vest gennem områderne Navarra, Aragón og Catalonien. Det er de forskellige slags landskaber, der gør bjergkæden så interessant. Der er stejle bjergtoppe, grønne skråninger, gigantiske skove og pragtfulde dale og kløfter. I nationalparkerne er der en smuk variation af flora og fauna. Turister, der rejser til Nordspanien i bil, vil sikkert køre gennem Pyrenæerne. Vintersportsliebhavere elsker dette område.

Campingspladserne

Campingpladserne i Nordspanien er virkelig velegnede til familier. I de store ferieparker er der tænkt på folk i alle aldre. Børn vil hver dag kunne blive underholdt på en sjov og hyggelig måde, eller de kan selv få lov at lege og boltre sig enten i swimmingpoolen eller på legepladserne. Teenagere hygge sig på sportsbanerne (tennis, fodboldt, beachvolleyball, bordtennis) og om aftenen er der diskotek. Her er der noget for enhver campist. På en campingplads i Nordspanien kan du overnatte i telt, autocamper eller campingvogn, og du kan også overnatte i en mobilhome, en feriebolig eller i en SunLodge.

Vejret

Ligesom i resten af Spanien, kan der i de nordlige områder også blive meget varmt om sommeren. Der blæser heldigvis ofte en kølende vind ved kysten. Nordspaniens milde havklima sørger også for, at det nogle gange regner. Dette kan være dejligt og sørge for den nødvendige afkøling. Har du tænkt dig at holde en aktiv ferie, kan det anbefales at tage på ferie om foråret eller om efteråret.

Storbyer i Nordspanien

Udover de mange maleriske små landsbyer, hvor du oplever det ‘ægte Spanien’, er der også nok af storbyer i Nordspanien, hvor du helt sikkert vil nyde at besøge i dagevis. Vi har udvalgt tre.

  • Bilbao
    Denne by, der ligger ved Biscayabugten, er naturligvis verdensberømt på grund af Guggenheim. Ikke kun museets rigdom af forskellig slags kunst gør dette museum værd at besøge, men også museumsbygningen er et stykke kunst i sig selv. Du vil også nyde livet i byen. I de hyggelige små barrer og restauranter har de den lækreste mad og de dejligste vine. Tip: Mercado de la Ribera, et kæmpestort, overdækket marked, giver dig et godt indtryk af alle smagene, duftene og farverne som de spanske produkter har at byde på.
  • Zaragoza
    Zaragoza er ikke en by alle lige kender. Dog er der nok af grunde til at vælge at tage til denne by, der er den femtestørste i Spanien, og som ligger i Aragón. Her er der pragtfulde, monumentale bygninger, hyggelige små butikker og gode restauranter. Besøg en af de mange katedraler, det gamle bycentrum eller et interessant museum såsom Museo del Teatro de Cesaugusta.
  • Barcelona
    Cataloniens stolte hovedstad, Barcelona, bliver årligt besøgt af hundredetusindvis af turister. Og det er der god grund til! Alt i denne Gaudí by er pragtfuldt. Sagrada Família, Parc Güell og butiksgaden La Rambla er kun nogle få af byens mange seværdigheder. En ekstra fordel: Beliggenheden ved havet gør, at dette er et sandt paradis for folk, der holder af sol, hav og strand.