Gå til hjemmesiden

Camper i Norditalien

Norditalien er et sted, hvor mange gerne holder ferie, ikke kun danskere. Det er bl.a. fordi er landskabet er meget varieret. Fra gigantiske søer til imposante bjergkæder og skove, i Norditalien er naturen virkelig pragtfuld. Men holder du af kultur, så har Norditalien også virkelig meget at byde på med byer såsom Torino, Milano, Genova og naturligvis Venedig. Overalt findes der campingpladser, hvor du og din familie vil kunne nyde alt det skønne, som `Støvlen` har at byde på..

Lees meer

Camper i Norditalien: Storslåede søer

Gardasøen, Comosøen og Lago Maggiore er nok de tre mest kendte søer i Norditalien. Søernes størrelser varierer mellem 150m2 og 370m2, så du kan virkelig nyde livet i og på vandet her. Fordi mange turister vælger at tilbringe ferien ved en af søerne, er der et stort udvalg af campingpladser her.

De store campingpladser er sande ferieparadiser, der virkelig har alt hvad du overhoved kan forestille dig. Holder du mere af fred og ro, så kan det anbefales at vælge en af de mindre campingpladser rundt om søen.

Dolomitterne

Det er ikke kun områderne rundt om de store søer samt byerne, der får mange turister til at tage til Norditalien, også Dolomitterne er populære. I dette bjergområde har du det virkelig skønt, især hvis du er til vintersport eller til en eventyrlig ferie. Ud over at stå på ski og løbe på langrandski, så kan du også foretage alle mulige slags vandreture (fra afslappet til udfordrende). Du kan også dyrke bjergbestigning eller cykle på mountainbikes. I Dolomitterne er der nok at lave hele året rundt.

Campingpladserne

Mange af campingpladserne i Norditalien ligger i nærheden af en af de store søer. Der er også mange campingpladser i regionen Veneto. Hvor du end gerne vil hen, så er der altid en campingplads i nærheden, hvor personalet står klar til at tage sig godt af dig og din familie. Faciliteterne på disse campingpladser er velholdte. Mange større campingpladser har luksuriøse swimmingpools, alle mulige slags sportsmuligheder, underholdning for folk i alle aldre på forskellige sprog, og mange forskellige slags overnatningsmuligheder. Fra dit eget telt eller tipi til mobilhomes og SunLodger, her er det noget for enhver type campist. Vil du helst have fred og ro på ferien? Det kan prima lade sig gøre på en af de mindre campingpladser i Norditalien.

Vejret

Ligesom i andre områder rundt om Middelhavet, skinner solen ofte i Norditalien. På trods af dette, har området dog også det ry, at vejret kan være svært at forudsige. Det er på grund af bjergene. Det betyder, at vejret kan være skønt med temperature omkring de 30 grader, men at det pludselig kan forandre sig. Temperaturen kan dale meget, og der er chance for regnbyger og nogle gange også haglbyger.

Storbyer i Norditalien

De århundrede gamle byer er fulde af kultur. Det er Norditalien i en nøddeskal. Hvis du er til kunst og kultur, hvad enten det er fine kirker og katedraler, skønne små torve eller museer med kunst i verdensklasse, vil du elske disse smukke byer i Norditalien, der alle har deres helt egen stil og charme.

Hvis du foretrækker at opholde dig ved havet, så vil du nyde de charmerede havnebyer såsom Genova eller Venedig. Længere indlands finder du Torino og Milano. Torino er blevet sat godt og grundigt i stand og er en skøn og dejlig by at holde ferie i. Milano er naturligvis et sandt paradis for folk, der holder af mode.

  • Genova
    Hovedstanden i regionen Ligurien er kendt som værende en af de vigtigste havnebyer ved Middelhavet. Turister holder af at se den gamle havn og det historiske centrum. Her kan du slappe dejligt af under palmetræerne på en af de små terrasser. Derudover er der talløse små torve, springvand og paladser som bestemt gør det det værd at tage en tur til Genova.
  • Venedig
    Tænker man på Norditalien, tænker man på Venedig. Denne maleriske havneby i Vento området er fuld af romantiske kanaler, små broer, og små gader og gyder. Blot det at gå en tur eller tage en tur i en gondol er en virkelig skøn oplevelse. Overalt er der pragtfulde museer og paladser, unikke butikker og hyggelige barer. Tip: Oplev den traditionelle karnevalsfest og se Dogepaladset, der ligger ved det berømte torv Piazza San Marco.
  • Milano
    Rom er Italiens største by, og Milano er den næststørste. Der er utroligt meget, du kan foretage dig her. Selvom byen er kendt for at være meget erhvervsorienteret (overalt kan du se erhvervsmænd og –kvinder gå rundt i stilfuldt tøj), så er der bestemt også mange interessante dele for turstier. Gå en tur forbi de smukke bygninger, kryds over de hyggelige små torve, eller sæt dig på en terrasse i et af kunstkvartererne og smag på den skønneste mad og de dejligste drikke. Det er nemt at komme ind til Milano fra en af campingpladserne, der ligger ved Lago Maggiore eller ved Comosøen.

Campingpladser, der kan bookes via ACSI Norditalien