Gå til hjemmesiden

Campingpladser i Flevoland i Holland

På en campingplads i Flevoland - den yngste provins i Nederlandene - er du altid tæt på vandet. Flevoland ligger i det tidligere Zuiderzee og er omgivet af søer, som byder på en lang række muligheder for vandsport. Selv om provinsen er ung, er der omkring campingpladsen rig mulighed for at beundre områdets kulturarv. Flevoland er med sin mangfoldighed særligt egnet til familieferie!

Læs videre

Campering i Flevoland: Cykling og vandreture

Ved tørlægning af Zuiderzee opstod Flevoland d. 1. januar 1986. Flevolands natur er på grund af sin oprindelse yderst mangfoldig. En stor del af naturen blev nemlig allerede skabt på tegnebrættet. Og har gennemgået en større udvikling i løbet af de seneste årtier.

For eksempel kan du i Flevoland finde Nederlandenes største løvskov (Horsterwold), Waterloopbos (vandløbsskoven), frugtplantager, vandløb fyldt med vandfugle, søerne Oostvaardersplassen og Natuurpark Lelystad med dens mange dyr.

Det giver dig skønne muligheder for vandre- eller cykelture i omgivelserne omkring din campingplads i Flevoland. Flevoland har en lang række vandre- og cykelstier, som fører dig langs natur og kultur i provinsen.

Udflugter fra din campingplads: Biddinghuizen, Lelystad og Urk

Der er en overflod af hyggelige landsbyer og byer i området omkring campingpladsen. I Flevoland er der mange sjove attraktioner at besøge med din familie:

  • Rutsjebaner i forlystelsesparken Walibi
    I Walibi Holland, der ligger ved Biddinghuizen, kan du kaste dig ud i en lang række spændende rutsjebaner. Der er også attraktioner for små børn. Ved siden af parken ligger der et eventområde, hvor der regelmæssigt finder store begivenheder sted.
  • Bataviawerf Lelystad
    På Bataviawerf i Lelystad – hovedstaden i Flevoland - rekonstrueres skibe fra Gouden Eeuw (den nederlandske guldalder i det 17. århundrede), som har udgjort en vigtig del af Nederlandenes maritime historie. Desuden har du gode muligheder for shopping i "outlet-byen" Bataviastad.
  • Den gamle landsbymidte i Urk
    Urk er en tidligere fiskerø, som siden tørlægningen er blevet en del af Flevoland. Her finder du en gammel landsbymidte med charmerende små gader og flotte monumenter. Den ældste bygning i Urk er Kerkje aan de zee (Den lille Kirke ved Vandet), som er bygget i 1600.

Dette er blot et lille udvalg af de attraktioner, du finder omkring din campingplads i Flevoland. Der er en overflod af seværdigheder, for eksempel i Dronten, Emmeloord og Zeewolde.

Flevoland: Ferie ved vandet

Campingpladser i Flevoland ligger egentlig altid tæt på vandet. Mod Sydøst grænser provinsen op til søen Veluwemeer, i nord til søerne Markermeer og IJsselmeer.

Der er nok områder indenfor rækkevidde fra din campingplads, hvor du kan nyde en aktiv dag med vandsport, som fx sejlads, surfing eller wakeboarding. Flevoland har dejlige strande. Så på flotte sommerdage kan du også bare give dig hen til en hyggelig dag med børnene ved vandet.