Gå til hjemmesiden

Campingpladser i Friuli-Venezia-Giulia i Italien

Campingpladser i Friuli-Venezia-Giulia er beliggende i det smukke landskab i det nordøstlige Italien. Friuli-Venezia-Giulia er bjergrigt i nord, bakket i midten og fladt i syd, med strande og en dejlig lagunekyst ved Grado og Lignano. Alt inden for rækkevidde af din campingplads! Friuli-Venezia-Giulia har et skønt klima og er også en region, der byder på megen kultur og historie.

Mere information

Campingplads i Friuli-Venezia-Giulia: Camping i et vidunderligt landskab

Om sommeren er en campingplads i Friuli-Venezia-Giulia en ideel base, hvorfra du kan vandre eller cykle. Der er et væld af naturreservater, hvor du kan vandre lige så længe og langt du har lyst, såsom Parco Naturale Regionale delle Dolomiti Friulane (i Friuli i Dolomitterne) eller Parco Regionale delle Prealpi Giulie (i Giulia ved foden af alperne).

Fra en campingplads i Friuli-Venezia-Giulia kan du forkæle dig selv med sjov på vandet ved Lignano ved Adriaterhavskysten eller tage til regionens berømte vandland Aquasplash. Eller du kan vælge at bo på en campingplads med pool.

Seværdigheder Friuli-Venezia-Giulia

Regionen Friuli-Venezia-Giulia grænser op til Østrig og Slovenien og er delt op i fire provinser, som hver er opkaldt efter deres vigtigste by: Gorizia, Pordenone, Trieste og Udine. Hver provins har sig egen charme.

Mens du campere i Friuli-Venezia-Giulia, må du ikke snyde dig selv for kunst- og kulturoplevelser i disse byer:

  • Grado
    Maleriske Grado, syd for Friuli-Venezia-Giulia, kan prale af et middelalderligt centrum med en boulevard, der for nylig er blevet renoveret. Den smukke basilika har et forbløffende mosaikgulv og det romerske teater er ligeledes et besøg værd.
  • Trieste
    Trieste er hovedstaden i Friuli-Venezia-Giulia regionen. Denne livlige havneby byder på flere smukke torve, såsom Unità d´ltalia og store grotter såsom Grotta Gigante. Et par kilometer nord for Trieste finder du skønne Castello di Miramare.
  • Venedig
    Som regionens navn antyder, kan én af dine dagsudflugter gå til Venedig (Venezia), som byder på museer i verdensklasse og paladser. En fremragende introduktion til denne bys rige arkitektur vil være at besøge den store gotiske basilika Santa Maria delle Salute, men glem ikke Pizza San Marco.

Campingpladser, der kan bookes via ACSI Friuli-Venezia Giulia