Gå til hjemmesiden

Campingpladser i Sauerland i Tyskland

Campingpladser i Sauerland – bjergområde - er beliggende i et område med flot natur. Selvom mange forbinder Sauerland med en vinter destination så er denne del af Tyskland meget grøn om sommeren og egner sig perfekt til en ferie på en campingplads. Sauerland er en region med varieret natur: Bakker, dejlige dale og stejle bjerge med fantastiske vandrestier og kalkstensgrotter med drypsten. Kulturelt set er dette også et meget anderledes hjørne af Tyskland.

Læs videre

Campingplads i Sauerland: Vandreture, cykling, vandsport

Hvis du er meget glad for vandre- eller cykelture så er Sauerland stedet for dig: Her er uendelige vandre- og cykelstier, man kan vandre i flere dage eller følge særlige tema ruter. Der vil altid være en rute i kort afstand fra din campingplads! Sauerland er en mellemstor bjergkæde, med udfordringer for enhver sporty campist.

Regionen kan prale af ikke mindre end 1.400 km cykelstier! De store skove med deres krystalklare vandløb og floder gør det til et vidunderligt område at udforske på cykel eller mountainbike. Hvis man ikke har lyst til at kæmpe sig op af disse bjerge ved egen kraft så kan man leje el-cykler i Sauerland.

Sauerland er også et paradis for vandsportsinteresserede. Biggesse, Hennesee, Hohnesee og Diemelsee er blot fire at de lokale kunstige ”søer”, hvor du kan dyrke forskellig former for vandsport bl.a. sejlads, kano og surfe. Man kan selvfølgelig også blot tage en svalende dukkert!

Seværdigheder i Sauerland

Med udgangspunkt fra din campingplads vil du ikke have problemer med at finde byer og landsbyer med et eller andet kulturelt tilbud. Sauerland ligger i hjertet af Tyskland. Den største del af Sauerland er i delstaten Nordrhein-Westfalen og en lille del i delstaten Hessen – hele regionen har en enorm rig kulturarv. Her nævnes blot tre:

  • Brilon
    Brilon er en sand middelalder by, som opstod, da man udvandt metalmalm i bjergene. En af de vigtigste seværdigheder er tårnet på Propsteikirche St. Petrus und Andreas. Rådhuset stammer fra år 1300, hvilket gør det til Tysklands ældste rådhus og er absolut et besøg værd.
  • Altena
    I denne by er den imponerende borg (Burg Altena), som netop har markeret sin 100 årsdag, som verdens første vandrehjem. Der er en skøn udsigt over byen fra borgen. En halvtimes kørsel væk er de smukke Attendorn grotter.
  • Winterberg
    En kendt vintersport destination (navnet betyder ”vinter bjerget”), som er et fint sted at campere. Winterberg har nogle gode attraktioner, såsom nogle flotte saltgrotter.

Camping i Sauerland er også sjovt for børn: Du kan tage dine børn med til Fort Fun forlystelsespark eller til Wild- und Freizeitpark i Willingen. Sauerland er en region fyldt med kontraster og her er du garanteret en fornøjelig ferie.