Gå til hjemmesiden

Campingpladser i Rheinland-Pfalz i Tyskland

Leder du efter en campingplads et sted i Tyskland, hvor du virkelig kan nyde en skøn campingferie? Rheinland-Pfalz er en delstat med skønne campingpladser, hvor du virkelig kan nyde en afslappende og varieret ferie. Delstaten er én af Tysklands romantiske områder med bølgende bakker, vinmarker, smukke byer og floder.

Læs videre

Campingplads i Rheinland-Pfalz

Børnene vil rigtig nyde deres ferie i Rheinland-Pfalz. Campingpladserne har ofte pool, legeplads og entusiastiske medarbejder, som arrangerer forskellige indslag. I Rheinland-Pfalz kan du selvfølgelig selv medbringe dit telt eller campingvogn, men du har også mulighed for at leje en mobil home eller en bungalow.

Camping på landet

Hvis du ønsker at holde ferie langt ude på landet på en attraktiv campingplads så er Rheinland-Pfalz med sine meget forskellige landskaber et oplagt valg. I det sydvestlige hjørne er der skønne Eifel, en række skovklædte bakker med krater søer og bjergbække: Oplagt for vandreture direkte fra din campingplads. Eifel er et vandre paradis.

Det er også oplagt at tage på nogle fantastiske cykelture langs regionens floder; Rhinen, Nahe, Mosel, Lahn, Saar og Ahr. Campingpladser i Rheinland-Pfalz, der er beliggende ved bredden af en flod, vil ofte tilbyde leje af kanoer. Uanset, hvor du befinder dig i Rheinland-Pfalz, så vil du opleve at blive budt hjertelig velkommen og blive mødt med en skøn gæstfrihed.

Campingpladser i Rheinland-Pfalz er også en god mulighed for vinsmagning. Denne delstat er centrum for tysk vinproduktion og er med rette kendt som ”Tysklands vingård”.

Gamle byer, der skal opleves

Flere byer i delstaten er værd at besøge under din ferie. Rheinland-Pfalz er ikke blot et flot naturområde, der er også nogle skønne seværdige byer.

 • Trier
  Du må virkelig ikke gå glip af et besøg i Tysklands ældste by, mens du opholder dig på en campingplads her i området. Trier ligger ved bredden af floden Mosel og er meget charmerende. Masser af arkitektur, som vidner om den romerske arv, det mest berømte eksempel er Prota Negra eller den sorte port.
 • Mainz
  En anden by, du bør besøge fra din campingplads er Mainz, som er hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz. Dette er en by med en skøn gammel bymidte, hvor juvelen er domkirken Mainzer Dom. For tyskerne er Mainz lig med medie byen, da nogle af de største tv-selskaber holder til her. Det gælder ZDF, en respekteret tysk tv kanal. En anden seværdighed i Mainz er de mange og store vinkældre.
 • Saarburg
  Du vil huske Saarburg som en smuk malerisk og romantisk gammel bydel. Når du står ved vandfaldet i byens centrum kunne man lige såvel opholde sig et sted i Frankrig.
 • Bitburg
  Ikke langt fra den (tysksprogede) belgiske lille by St. Vith, floden Mosel eller den sydlige del af Eifel naturpark (Naturpark Südeifel) ligger Bitburg. Øl kendere kender sikkert allerede navnet på denne smukke by.

Dette er på ingen måde en fyldestgørende liste over de lokale seværdigheder. Rheinland-Pflaz grænser op til Frankrig, Luxembourg og Belgien. Det er kun naturligt at en ferie til Rheinland-Pflaz også inkluderer at besøge nabolandene. Hele området – men især nord og vest – hører til vinområdet.