Gå til hjemmesiden

Campingpladser i Balaton søen i Ungarn

Du vil få en dejlig ferie med hele familien på campingpladser langs Balaton søen! Den største sø i Centraleuropa, som også er kendt som den ungarske sø. Dem der elsker sol og vandsport kan rigtig blive forkælet her. Man kan også tage på mange kulturelle udflugter omkring Balaton søen. En ferie i denne smukke region kan stærkt anbefales!

Læs videre

Campingplads ved Balaton søen: Camping ved vandet

Balaton søen er i gennemsnit 3 meter dyb. Om sommeren stiger vandtemperaturen hurtigt til 25 grader. Så turiststederne ved Balaton søen er virkelig et skønt sted for forskellig former for vandsport.

Du kan svømme, sejle, ro eller prøve en vandcykel! Både erfarne og uerfarne vandsportsfolk kan også forsøge sig med vandski. Med ca. 296 km kystlinje er der masser af steder, hvor man kan solbade.

Svømning på tværs af Balaton søen (5,5 km) er en årligt tilbagevendende sommer begivenhed, som bliver mere og mere populær. Denne svømmekonkurrence begynder på den nordlige bred ved Révfülöp og slutter på sydkysten ved Balatonboglár. Bagefter bydes der altid på stor fest og musik.

Du kan vælge at campere i eget telt eller campingvogn, men på nogle campingpladser ved Balaton søen kan du også leje en bungalow eller mobil home. Mange campingpladser har også en pool.

Udflugter fra campingpladsen: Siofok, Veszprém og Tihany

Der er mange spændende dagsture, der kan foretages med udgangspunkt fra din campingplads, til interessante byer og landsbyer, der omgiver Balaton søen. Vi kan anbefale:

  • Siófok
    Siófok er det største feriested ved Balaton søen og er også kendt som Ungarns fest by. Siófok har smukke seværdigheder såsom det 45 meter høje vandtårn på Szabadság.
  • Veszprém
    Veszprém er både et område og en historisk by. Den mest interessante del er den gamle bydel med fæstningen Vár. Andre seværdigheder, som kan nævnes, er det imponerende barok slot og det gotiske kapel Gisela, som er fra det 13. århundrede.
  • Tihany
    Tihany ligger på halvøen af samme navn, som er et naturreservat, hvor man kan tage på skønne vandreture. På det højeste punkt i byen – 120 meter over søen – er en charmerende kirke placeret. Kirken blev bygget i 1055. Herfra har man en smuk udsigt over området.

Et besøg i den ungarske hovedstad Budapest bør man ikke gå glip af under sin ferie ved Balaton søen. Maksimum 2 timers kørsel væk – afhængigt af på hvilken campingplads du bor – er der utallige attraktioner og oplevelser, der venter dig. Vi kan som eksempel nævne parlamentsbygningen, som er et arkitektonisk mesterværk, som er placeret på venstre bred af Donau. Der findes flere spabade i byen, hvor du kan slappe af og lade dig forkæle.