Gå til hjemmesiden

Camper i Sydspanien

Sydspanien er simpelthen fantastisk for folk, der holder af sol, hav og strand. Hele året rundt tager da også mange turister til denne solrige del af Spanien. De kridhvide strande (Costa Blanca), palmetræerne og det azurblå havvand sørger for smukke omgivelser. For kulturliebhavere er der også nok at foretage sig. Byer såsom Sevilla, Málaga, Granada og Murcia er fulde af monumentale kirker og paladser, blomsterrige parker, hyggelige små torve og spændende museer. At campere i Sydspanien er da også den ideelle måde at slappe af på og nyde både natur og kultur. Og solen skinner altid!

Lees meer

Andalusien, det ‘ægte Spanien’

Det idylliske Andalusien, med sine appelsiner, solsikker, oliven og flamingoer, er et af de største selvstændige områder i Spanien. Med byer såsom Sevilla (Andalusiens hovedstad), Málaga, Granada, Córdoba, Cádiz og Almería er her i massevis af spansk kultur og seværdigheder. De små byer er dog også interessante at se. Mange turister roser egnen for dens naturlighed. Også den sydspanske befolknings gæstfrihed bliver højt værdsat. Her er det for det meste ikke dyrt at gå ud at spise eller få en drink. I Sydspanien nyder du livet med familien på god gammeldags manér.

Costa Blanca

Sydspanien er selvfølge også kendt for Costa Blanca, de hvide strande. I de kendte badebyer såsom Alicante og Benidorm nyder du som turist optimalt de hvide strande, den varme sol og det kølende havvand. Men naturen her har mere at byde på; det kan også anbefales at tage en tur til Cuevas de Canelobre grotterne, der har vidunderlige drypsten og stalagmitter. Dette er helt bestemt en god ide, især på en meget varm dag. Vil du gerne på bytur, så kan Valencia anbefales.

Campingpladserne

Hele familien vil helt sikkert have en rigtig god tid på en campingplads i Sydspanien. Alle faciliteterne er indrettet specielt til at sørge for, at alle har det, som de gerne vil. På de rummelige campingpladser med forskellige pladser kan du campere præcis sådan, som du gerne vil det (middelhavsplanterne sørger ofte for skygge). Vælg et smukt sted at placere dit telt, din autocamper eller din campingvogn. Vil du gerne have det mere luksuriøst? Så er det måske en god ide at leje en mobilhome eller en SunLodge. Folk i alle aldre hygger sig på campingpladsen. Underholdningen tilbydes ofte på flere forskellige sprog, og der tilbydes et varieret program af aktiviteter. Ældre børn vil have det sjovt på de mange sportsbaner. Du kan køle af i swimmingpoolene (nogle gange med rutsjebaner og børnebassin) eller i havet. Kort sagt: Her er der alt, hvad der skal være, for at skabe en uforglemmelig ferie på en campingplads i Sydspanien.

Vejret

Vejret i Sydspanien er godt næsten hele året rundt. Alle årets sæsoner er egnede til at campere i her, for der er en gennemsnitstemperatur på 18 grader. Kan du ikke så godt tåle varme, så er det bedst ikke at tage til syden om sommeren. I marts måned er der ofte dejligt varmt med temperaturer på op til 25 grader, men fra maj af begynder der at blive varmt. Denne varme (ofte 35 grader) kan blive ved indtil september og nogle gange helt til oktober. Vil du gerne en tur til Sevilla? Det er bedst ikke at gøre dette i månederne juli og august, da der kan bliver helt op til 40 grader (og nogle gange selv 45 grader).

Storbyer i Sydspanien

Har du fået nok af stranden og har du lyst til at opleve noget kultur, så kan du gøre dette i en af de mange, pragtfulde byer. Læs her, hvilke byer bestemt er et besøg værd.

  • Málaga
    Denne havneby er virkelig populær. Og det med rette. Byens varme, hyggelige udstråling (med et bilfrit centrum) gør dette til et dejligt sted at vandre rundt i. Gå f.eks. en tur forbi slottet og se den smukke udsigt, eller slentr over den hippe kaj, der er fuld af butikker og små barer. Springvandene og parkerne, hvor der er mange blomster og palmetræer, giver byen en middelhavsudstråling. Tip: Udforsk byen ved at tage på en rundtur i hestevogn.
  • Sevilla
    Flere og flere turister tager til Sevilla, der nu er en populær feriedestination. Indbyggerne i Sevilla er stolte af deres by - og med rette! Det kongelige palads med sin pragtfulde have samt Plaza de España, der har tjent som filmkulisse for en Star Wars film, er blot to af de mange gode grund til at lægge turen forbi Sevilla. Du finder de dejligste små butikker og restauranter ved at vandre rundt gennem de hyggelige små gader og gyder. Der er også rigtig mange skønne tapasbarer med lækre små bidder mad. Tip: Har du allerede været i Sevilla og vil du gerne noget nyt? Tag da til Granada (hvor det verdensberømte Alhambra ligger) eller til Gordoba, for begge byer der mindst lige så smukke.